Fedrelandet – på kino nå

Se «den nye nasjonalfilmen»

Fra Margreth Olin, regissøren av Mannen fra Snåsa, Engelen og Barndom, kommer dokumentaren Fedrelandet, en nær og spektakulær omfavnelse av vår første kjærlighet: Naturen. Med Fedrelandet har Margreth Olin laget sin mest storslagne film, og samtidig hennes mest personlige, med Wim Wenders og Liv Ullmann på laget som utøvende produsenter.

 

Naturen er et eget språk, som vi mennesker må lytte til for å overleve. Fedrelandet er en audio-visuell komposisjon av jordens urkrefter, jordens lyder settes sammen til musikk. Regissørens far er 84 år. Vi følger i hans fotspor inn i fjellheimen. Inn i naturens minste bestanddeler og ut i de store panoramaene på et av Norges vakreste steder, hvor han har vokst opp. Å være forbundet med naturen, hva betyr det? Far vet og far viser.Gjennom unikt arkivmateriale og personlige opptak møter vi kjærlighet til livet, mennesket og filmfortelling.

Med Olins 85 år gamle far som guide, opplever vi Norges mest eventyrlige dal, Oldedalen i Nordfjord. Her har han vokst opp, og her har generasjoner før ham levd i balanse med naturen. Majestetiske bilder av ville fjell, kalvende breer og yrende dyreliv går side om side medforeldrenes fortellingerom generasjonene som tråkket opp stiene, forholdet vi har til naturen og hva som er verdifullt i livet. Musikken er komponert av unike lydopptak – naturens egne melodier, oversatt og fremført av London Contemporary Orchestra.

Regi: Margreth Olin

Genre: Dokumentar

Nasjonalitet: Norge

Språk: Norsk

Produsent: Margreth Olin & Lena Faye-Lund Sandvik

Produksjonsselskap: Speranza Film AS

Produksjonsår: 2022

Aldersgrense: Tillatt for alle