The Middle Man

The Middle Man er en mørk humoristisk satire som foregår i den lille amerikanske småbyen Karmack. Etter en epidemi av ulykker og dødsfall bestemmer byens “Kommisjon” – bestående av lensmannen, legen og pastoren – seg for å ansette en “mellommann”. En person som har ansvaret for å informere familien og pårørende når en ulykke inntreffer.

“Den er god, og herved anbefalt” – VG

“En liten genistrek” – terningkast 5 fra Aftenposten

“Umiskjennelig Hamer” – terningkast 5 fra Dagsavisen

“Svært fornøyelig” – terningkast 5 fra Fædrelandsvennen

Frank Farrelli (Pål Sverre Hagen) er en stille, sindig fyr som viser seg perfekt for jobben. Han påtar seg sine nye arbeidsoppgaver med entusiasme og blir raskt byens sendebud for dårlige nyheter. Men presset fra jobben og en spirende ny romantisk forbindelse overvelder Frank. For å lette byrden, kaller han inn en ‘tjeneste’, men det hele ender i et drap og nå sitter Frank fast i en ond spiral der han ikke bare er den som bringer dårlige nyheter, men også den som skaper dem.

The Middle Man er delvis basert på en bok av Lars Saabye Christensen og regissert av Norges fremste auteur-regissør Bent Hamer. Med seg har han flere av våre dyktigste norske skuespillere, samt kjente fjes fra både Sverige, Danmark, USA og Canada. Vi møter bl.a Pål Sverre Hagen, Tuva Novotny, Nicolas Bro, Nina Andresen Borud, Trond Fausa, Aksel Hennie, Paul Gross, Don McKellar og Rossif Sutherland

Regi: Bent Hamer

Manus: Bent Hamer

Genre: Drama, Mørk komedie

Nasjonalitet: Norge

Språk: Norsk

Produsent: Bent Hamer

Produksjonsselskap: Bulbul Films, The Film Farm, Pandora Film, Profile Pictures

Produksjonsår: 2021

Aldersgrense: 9 år

Begrunnelse: Filmen har en mørk stemning og inneholder enkelte korte dramatiske scener, inkludert et voldsinnslag.